Een fietsbril is een echte musthave

Waarom je een fietsbril nodig hebt? Op de racefiets is een goede bril essentieel. Het houdt de wind tegen en als de zon schijnt heb je beter zicht. Met een hoge snelheid is dat geen overbodige luxe.

Wat voor fietsbril zou jij kiezen?
Dat is afhankelijk van wat je nodig hebt en wat je smaak is. Je kunt ook een sportbril op sterkte kopen, er zijn clip-on sportbrillen, maar de meest gangbare brillen koop je in de winkel of online bij bijvoorbeeld sport44.com. Ze zijn er in allerlei kleuren. De meeste brillen worden geleverd met verschillende kleuren brillenglazen zodat je voor elke weerstype de juiste glazen erin kunt zetten.

De ultramoderne brillen
Deze hebben glazen die je in de gewenste hoek in kunt stellen. Ook hebben ze een verwijderbare zweetblocker. Deze zorgt ervoor dat het zweet van je voorhoofd niet in je ogen komt. Door de verstelbare neus is de bril geschikt voor iedereen. De kunststof glazen zijn krasbestendig en sluiten goed rond de ogen. De pootjes zijn gemaakt van antislip zodat de bril niet snel van je hoofd afglijdt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsbril?
Het design moet natuurlijk matchen bij je outfit. Niets is zo hinderlijk als het kijken naar het frame van de bril. Let er dus op dat je ruim zicht hebt. Let ook op het makkelijk wisselen van de glazen. Ventilatie is ook super belangrijk. Er is niets zo vervelend als het beslaan van de glazen tijdens het fietsen. Let er dus op dat de bril niet te strak aansluit op je gezicht.