Een fietsbril is een echte musthave

Waarom je een fietsbril nodig hebt? Op de racefiets is een goede bril essentieel. Het houdt de wind tegen en als de zon schijnt heb je beter zicht. Met een hoge snelheid is dat geen overbodige luxe.

Wat voor fietsbril zou jij kiezen?
Dat is afhankelijk van wat je nodig hebt en wat je smaak is. Je kunt ook een sportbril op sterkte kopen, er zijn clip-on sportbrillen, maar de meest gangbare brillen koop je in de winkel of online bij bijvoorbeeld sport44.com. Ze zijn er in allerlei kleuren. De meeste brillen worden geleverd met verschillende kleuren brillenglazen zodat je voor elke weerstype de juiste glazen erin kunt zetten.

De ultramoderne brillen
Deze hebben glazen die je in de gewenste hoek in kunt stellen. Ook hebben ze een verwijderbare zweetblocker. Deze zorgt ervoor dat het zweet van je voorhoofd niet in je ogen komt. Door de verstelbare neus is de bril geschikt voor iedereen. De kunststof glazen zijn krasbestendig en sluiten goed rond de ogen. De pootjes zijn gemaakt van antislip zodat de bril niet snel van je hoofd afglijdt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsbril?
Het design moet natuurlijk matchen bij je outfit. Niets is zo hinderlijk als het kijken naar het frame van de bril. Let er dus op dat je ruim zicht hebt. Let ook op het makkelijk wisselen van de glazen. Ventilatie is ook super belangrijk. Er is niets zo vervelend als het beslaan van de glazen tijdens het fietsen. Let er dus op dat de bril niet te strak aansluit op je gezicht.

Nooit meer fout fietsen

Een verkeerde weg ingeslagen en je komt er pas een paar kilometer te laat achter. Ook het moeten keren is niet even prettig voor de snelheid waar je nu net zo lekker in zat. Waarom maak je dan nog altijd geen gebruik van een fietscomputer? Het is namelijk erg handig, weegt niet veel en biedt alle functies die nodig zijn om een lekkere tocht mee te maken!

Fietscomputers voor de sporters

Een vraag die dan nog veel wordt gesteld is de volgende. Want is zo’n fietscomputer niet te zwaar waardoor mijn prestaties achteruit gaan? Nee, gelukkig niet. Door de nieuwe ontwikkelingen zijn ze al in staat om steeds lichtere varianten te maken. Hierdoor zijn ze niet meer zwaar waardoor jouw prestaties mogelijkerwijs worden verlaagd. In tegendeel zelfs. Want aangezien je straks niet meer fout zal fietsen, komt het alleen maar ten goede. Hierdoor kan je misschien zelfs nog een paar kilometertjes extra aan!

Waar haal je dan zo’n fietscomputer?

Opnieuw een vraag die heel belangrijk is. Want een fietscomputer koop je niet iedere dag. Waar vindt je dus de fietscomputers waar je echt iets aan hebt. We hebben een mooi voorbeeld gevonden. Kijk bijvoorbeeld eens op sport44.com. Een webshop waar alles omtrent fietsen te vinden is. Ook fietscomputers zijn hierin opgenomen en dat in verschillende uitvoeringen. Kijk dus eens rustig rond en kies ook zo’n lichtgewicht hulpmiddel zodat je vanaf nu niet meer fout fietst.

Kortom, fout fietsen is niet meer nodig. Want het brede assortiment fietscomputers bij onder andere sport44.com is dit verleden tijd!

Een fietscomputer is een must have

Als je een fanatieke fietser bent en je hebt geen fietscomputer dan hoor je er tegenwoordig niet meer bij.

Een fietscomputer is een heel handig dingetje
Tegenwoordig leggen we alles vast. Van het aantal kilometers dat je hebt hardgelopen tot het aantal kilometers dat je hebt rondgetoerd op je fiets. Er zijn verschillende websites waarin je je voortgang voor jezelf en voor de rest van de wereld kunt vastleggen. De meest populaire is natuurlijk Strava.

De echte wielrenner heeft er al zeker een paar versleten
Want de technologie stopt niet. Er was eerst een fietscomputer waarmee je alleen de snelheid en het aantal afgelegde kilometers kon zien. Nu zijn er fietscomputers waarbij je je hartslag kunt meten. Samen met een sensor behaal je de beste resultaten. Kijk op www.Sport44.nl voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Maar er zijn er meer
Je kunt voor iedere situatie een andere fietscomputer aanschaffen. Ze zijn er met en zonder GPS en de meest uitgebreide fietscomputers hebben een calorieën teller, een hoogtemeter en een teller voor het aantal omwentelingen die je wielen hebben gemaakt. Hoe gek wil je het hebben? Bij www.Sport44.nl vind je een uitgebreid assortiment.

Een mooi cadeau
Ken je iemand die het de hele tijd over wielrennen heeft en je wilt weleens weten of het waar is dat er gemiddeld 35 kilometer per uur gefietst wordt? Doe er één cadeau. Wedden dat diegene er heel blij mee is. En jij natuurlijk ook.

Kiezen voor de juiste fietsaccessoires

Fietsaccessoires
Voor de echte fietsliefhebber is het belangrijk dat de juiste fietsaccessoires gekozen worden. Er komt namelijk wel wat meer bij kijken dan een simpele bidon met water. Er zijn veel accessoires beschikbaar die het leven van de fietser makkelijker maakt. Dit kan rangeren tot een essentieel onderdeel van je fiets tot een videocamera zodat je je fietsavonturen op kan nemen.

Aanraders voor op de weg
Sommige accessoires zijn volledig gericht op luxe en het uitbreiden van je hobby’s maar er zijn ook verschillende fietsaccessoires die bijna essentieel zijn voor langere tochten.

Bij sport44.com kan je verschillende rugzakken vinden die compleet gericht zijn op de fietser van langere afstanden. Dit zijn ruime rugzakken die gemaakt zijn van een zeer duurzaam materiaal. Het is belangrijk goed gehydrateerd te blijven bij het fietsen, daarom hebben alle rugzakken een vloeistofreservoir van 2 liter zodat je de hele dag door kunt blijven fietsen.

Ook hebben we tegenwoordig bijzonder graag onze smartphone bij ons. Dit kan ook zeer handig zijn om bijvoorbeeld een kaart erop weer te geven en bereikbaar te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden hiervoor. Je kunt een band kopen die je om je arm schuift waar je smartphone goed in blijft zitten. Wat nog handiger is, is een smartphonehouder aan je stuur bevestigen zodat je een kaart kunt bekijken en makkelijk en snel de telefoon op kunt nemen.

Voor meer informatie en nog vele andere fietsaccessoires om te bekijken en te bestellen kan je kijken op: www.sport44.com.

Wielerkleding: functioneel en knap

Fietsen is een hobby die zowel gezond als leuk is. Daarbij is het natuurlijk logisch dat er aangepaste kleding nodig is voor avonturen op de fiets. Maar wat maakt fietskleding dan zo geschikt voor het beoefenen van jouw hobby?

Wielerkleding: de musts

Wielerkleding hoort eerst en vooral van kwaliteitsvol en duurzaam materiaal gemaakt te zijn. Dat betekent zo veel als dat het moet ademen, een prachtige pasvorm hebben en een tijdje meegaan onder de zwaarste omstandigheden. Het zijn ook die omstandigheden die bepalen wat er allemaal nodig is aan kleding. Het spreekt voor zich dat zware regenval en kouder weer nog wat anders vereisen dan mooie zomerbriesjes. Zo zijn beenwarmers, kniewarmers en onderkleding in koudere temperaturen zeker en vast geen overbodige luxe. En wat de pasvorm betreft is het uitkijken naar de lichaamsvorm. Vrouwen zullen een ander type kleding nodig hebben dan mannen en ook de grootte van de boezem speelt hierbij een belangrijke rol. Benieuwd naar de diverse types? Neem dan zeker eens een kijkje op Sport44.com.

De stijl die jij wilt

Zit de kwaliteit van de wielerkleding goed? Dan is het tijd om de look te bepalen die jij wilt uitdragen op de vele fietstochten. Daarbij kies je toch gewoon de stijl die jouw echt ligt. Of het nu overschoenen, kniewarmers, beenwarmers, bandana’s, sokken, handschoenen, onderkleding, broeken, shirt of jacks zijn: wielerkleding behelst relatief veel elementen die jij helemaal kan combineren tot een persoonlijke stijl.