Snowboard bindingen bij Sport44

Snowboarden is een ontzettend coole sport: daar valt gewoon niet omheen te komen. Het spreekt daarbij echter voor zich dat het van cruciaal belang is voor je gaat snowboarden dat het materiaal in orde is. Zowat het belangrijkste materiaal zijn de snowboard bindingen.

Snowboard bindingen

Snowboard bindingen kunnen allesbepalend zijn bij de prestaties en de stabiliteit die jij hebt op het snowboard. Daarenboven horen ze dan ook nog eens qua uiterlijk en kleuren te passen bij de rest van je outfit. Het belangrijkste is echter zonder enige twijfel hoe goed de bindingen passen bij de schoenen en je board. Voor optimale controle over je snowboard is een goede binding van levensbelang. Het is immers net deze bindingen die de stuurbewegingen van jouw lichaam op het board overbrengen.

Tips bij de aankoop

Wat je zeker moet doen zijn jouw snowboardboots analyseren. Zo is het vaak al zo dat bindingen van andere merken niet per se goed zullen aansluiten bij jouw schoenen. Iedere fabrikant maakt immers vooral spullen met zijn eigen producten in het achterhoofd. De vaakst gebruikte binding is de strap binding en belangrijk om weten is ook dat er bindingen in diverse maten beschikbaar zijn. Dit gaat van small naar large en ook dit kijk je het best even goed na. Strap niet te hard in want dan beginnen je voeten te knellen en verlies je weer controle. Benieuwd naar wat er zo allemaal op de markt is? Op sport44.com kan je heel wat snowboard bindingen terugvinden.

Schaatsen: iets geweldigs vanuit de prehistorie

Schaatsen; eigenlijk doet de mens dit al heel lang. Als je helemaal terug naar de prehistorie gaat, zal je zien dat de mens toen al “schaatsen” maakten van dierlijke botten om ijsvlakten sneller over te steken. Dat is uit vondsten gebleken. Ze slepen de botten zodanig dat ze scherp genoeg waren om als schaatsen te dienen. Later werd de “echte schaats” verder ontwikkeld in Holland en Vlaanderen; daar heeft de overgang van bot naar scherp ijzer plaatsgevonden.

Uiteraard zijn schaatsen niet meer alleen maar bedoeld om grote ijsvlakten over te steken. Al voor een lange tijd worden ze bijvoorbeeld ook in de sport gebruikt, maar ook recreatief. Er zijn veel mensen die in het weekend even lekker wat gaan schaatsen met de familie, of met wat vrienden. Het is natuurlijk super leuk om te doen en bovendien erg gezellig!

Het is wel van belang dat je goede schaatsen in bezig hebt. Op bijvoorbeeld www.sport44.com kun je schaatsen vinden van Nijdam; het oer-oude Nederlandse schaatsmerk (stond vroeger bekend als Nydam). Nijdam is al erg lang actief in het maken van schaatsen en kan beschouwd worden als een kwalitatief goed schaatsmerk.

Als je voor 15:00 besteld op www.sport44.com heb je het de volgende werkdag in huis (ook op zaterdag wordt er bezorgd!). Vanaf 50 euro zijn de verzendkosten gratis! Je kun het natuurlijk ook afhalen. Het product zal 14 dagen vastgehouden worden voor het terug de schappen ingaat.