Schaatsen: iets geweldigs vanuit de prehistorie

Schaatsen; eigenlijk doet de mens dit al heel lang. Als je helemaal terug naar de prehistorie gaat, zal je zien dat de mens toen al “schaatsen” maakten van dierlijke botten om ijsvlakten sneller over te steken. Dat is uit vondsten gebleken. Ze slepen de botten zodanig dat ze scherp genoeg waren om als schaatsen te dienen. Later werd de “echte schaats” verder ontwikkeld in Holland en Vlaanderen; daar heeft de overgang van bot naar scherp ijzer plaatsgevonden.

Uiteraard zijn schaatsen niet meer alleen maar bedoeld om grote ijsvlakten over te steken. Al voor een lange tijd worden ze bijvoorbeeld ook in de sport gebruikt, maar ook recreatief. Er zijn veel mensen die in het weekend even lekker wat gaan schaatsen met de familie, of met wat vrienden. Het is natuurlijk super leuk om te doen en bovendien erg gezellig!

Het is wel van belang dat je goede schaatsen in bezig hebt. Op bijvoorbeeld www.sport44.com kun je schaatsen vinden van Nijdam; het oer-oude Nederlandse schaatsmerk (stond vroeger bekend als Nydam). Nijdam is al erg lang actief in het maken van schaatsen en kan beschouwd worden als een kwalitatief goed schaatsmerk.

Als je voor 15:00 besteld op www.sport44.com heb je het de volgende werkdag in huis (ook op zaterdag wordt er bezorgd!). Vanaf 50 euro zijn de verzendkosten gratis! Je kun het natuurlijk ook afhalen. Het product zal 14 dagen vastgehouden worden voor het terug de schappen ingaat.