Wie de schoen past…

De wielersport is de laatste jaren erg populair. Vele duizenden liefhebbers stappen in hun vrije tijd op de racefiets om te toeren. Goede materialen verbeteren je prestaties aanzienlijk. Een goede wielrenschoen is een van de zaken die van belang zijn.

Waarom zijn goede wielrenschoenen belangrijk?
Het dragen van een wielrenschoen is in meerdere opzichten belangrijk. De schoenen zijn ontworpen om de kracht vanuit je lichaam zo goed mogelijk over te brengen op de pedalen. Door de stugge zool gaat er nauwelijks kracht verloren, en wordt de kracht die je produceert omgezet naar een beweging van je fiets.
Daarnaast zijn wielrenschoenen voorzien van een kliksysteem. Dit helpt ook om meer kracht over te brengen op de pedalen. Daarnaast zorgt een kliksysteem ervoor dat je niet van de pedalen kan glijden als je bijvoorbeeld aanzet voor een sprint.
Een goede wielrenschoen werkt dus ook mee aan de veiligheid!

Kliksysteem
Het kliksysteem dat u wilt gebruiken kunt u zelf bepalen. De meeste schoenen zijn zo gemaakt dat u (vrijwel) alle systemen kan gebruiken. Belangrijk is dat de schoenplaatjes en de pedalen van hetzelfde systeem zijn. Als u nog geen ervaring heeft met fietsen met klikpedalen, kunt u dit het beste een paar keer oefenen in bijvoorbeeld een deuropening of smalle gang.

Eenvoudig bestellen!
Als u eenmaal besloten hebt wielrenschoenen aan te schaffen, kunt u deze eenvoudig via internet bestellen. Op de site van sport44.com staat een ruim assortiment aan schoen en alle bijbehorende accessoires. Bestellen is eenvoudig en u kunt kiezen tussen het product thuis laten bezorgen of afhalen.
Een ding staat vast…Bij sport44.com krijgt u voor een voordelige prijs een goed product!